De les 44 notaries Així ho va fer públic fa uns dies el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que també va concretar que aquestes deu vacants es troben repartides de manera força equitativa arreu de la demarcació.

La xifra de llocs ha disminuït notablement respecte a l'any passat, quan a Catalunya n'hi havia 60 i a la província de Girona la xifra arribava fins a catorze. De fet, aquesta situació encara podria millorar més si en aquesta convocatòria que s'ha fet pública ara, es presentessin suficients persones per cobrir tots els llocs.

En el cas concret de Girona, pel que fa a les notaries de primera classe n'hi ha dues de vacants, en els dos casos ubicades a la capital gironina, i que ja havien quedat desertes en el concurs precedent, en un dels casos per jubilació i en l'altre per trasllat. Pel que fa a les de segona classe, hi ha un total de quatre posicions. Dues d'elles es troben a Olot, la primera per trasllat del professional precedent i la segona, a causa de la jubilació del notari, deixant la plaça deserta en el concurs anterior. Les altres dues a Salt i Lloret de Mar, en ambdós casos per trasllat.

Finalment, a les notaries de tercera classe també hi ha quatre vacants més. Tres van quedar desertes en concurs precedent (Besalú, Torroella de Montgrí i Hostalric), i una darrera a Castelló d'Empúries per trasllat del notari que hi havia fins llavors.

Mig miler de notaries

El territori català es divideix en 34 districtes notarials diferents que engloben pràcticament mig miler de notaries, concretament 491 segons les dades de l'any 2017. D'aquesta xifra, 59 es troben a les comarques gironines, la gran majoria a Girona (9), seguit de Figueres (5) o Blanes (3). La resta de localitats, com per exemple Santa Coloma de Farners, Lloret de Mar, Cassà de la Selva, Banyoles, Palafrugell o Cadaqués, oscil·len entre una quantitat d'una o dues.

Malgrat que hi hagi ocasions en què les places queden buides, des del Col·legi de Notaris de Catalunya ja van apuntar l'any passat que existeix una llei que regula l'activitat socioeconòmica i que té en compte el ràtio de població, cosa que garanteix que hi hagi prou notaris per cobrir totes les zones. En el cas que no sigui així, s'adapten uns quadres de substitució per tal de garantir el servei.