08 de novembre de 2018
08.11.2018
Diari de Girona

Els centres sanitaris de l'Alt i el Baix Empordà compartiran especialistes

La Fundació Hospital de Palamós i Salut Empordà tindran en comú la unitat de Documentació Clínica i professionals de Neurologia i Urologia

08.11.2018 | 00:29
Els signants de l'aliança estratègica.

Els centres de salut de l'Alt i el Baix Empordà estrenyen llaços amb una aliança estratègica entre la Fundació Hospital de Palamós i la Fundació Salut Empordà per promoure la col·laboració. Començaran compartint la contractació de professionals que treballaran alhora per les dues institucions, com especialistes en Neurologia i Urologia.

Els dos principals proveïdors sanitaris de l'Empordà, que sumen una població de referència de més de 260.000 habitants, han signat un conveni marc que pretén crear una aliança estratègica per al futur desplegament de projectes compartits, que podran ser de millora de processos de treball -tant per a la millora de la qualitat assistencial com per a la simplificació de tràmits-, en qualsevol dels àmbits en què treballen com l'atenció hospitalària,l'atenció primària, l'atenció sociosanitària, salut pública, recerca o docència.

Les dues entitats empordaneses compartiran la Unitat de Documentació Clínica, amb sis professionals, que lidera la Fundació Salut Empordà.

Aquest departament és el responsable de la codificació mèdica, un procés important per determinar la complexitat de la casuística, és a dir, de la gravetat dels pacients atesos i del seu risc de mortalitat.

Ho fan a través de la revisió de la història clínica i de l'informe d'alta, unes dades que traslladen als GRDs, Grups Relacionats amb el Diagnòstic, que són una part important a l'hora de determinar la complexitat del centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook