08 de novembre de 2018
08.11.2018
Diari de Girona

Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia a l'hospital de la Cerdanya

La cita tindrà un caràcter «transfronterer», amb la participació de professionals catalans i francesos

08.11.2018 | 00:28
Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia a l'hospital de la Cerdanya

L'hospital de la Cerdanya ha convertit el congrés anual d'anestesistes d'aquesta setmana en un esdeveniment transfronterer. El XIV Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor i la XX Jornada d'anestesiologia en infermeria se celebren a la Cerdanya avui i demà. L'organització ha estat a càrrec del servei d'anestesiologia de l'hospital de la Cerdanya, que ha dotat l'esdeveniment d'un fort component «transfronterer».

Un dels segments del programa en què la influència del territori resulta més evident és la taula que es dedica al «Politraumatisme extra hospitalari i de nivell 1», amb participació del cap d'urgències i responsable del SEM al transfronterer, Íñigo Soteras, del responsable de la base SAMU-66 del nostre centre, Francis Coll, i del cap de pediatria, Eduard Carreras, que és també el responsable de la unitat pediàtrica del SEM a l'hospital de Sant Pau. També de l'equip de l'hospital de la Cerdanya,Óscar Bravo participa a la taula «Analgèsia del tronc» i Manuel Jiménez impartirà una part del «Curs de monitoratge avançat no invasiu i/o mínimament invasiu».

L'equip d'infermeria de l'hospital ha pilotat el comitè organitzador de la XX Jornada d'anestesiologia en infermeria, que té lloc demà i participa en la moderació de taules i tallers. La jornada d'infermeria consta d'una sessió de comunicacions orals, moderada per Gemma Lladó, una sessió de pòsters, que dirigirà Lorena Sarmiento, una taula rodona sobre la seguretat del pacient quirúrgic, moderada per Roser Bel, i un taller sobre Via Aèria, amb Sònia Rodríguez i Patrícia Vaz.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook