El Sindicat d'Infermeria Satse ha mostrat el seu suport a Metges de Catalunya (MC) en la convocatòria de vaga per a l'atenció primària de l'ICS a finals de mes, a la que estan cridats 624 facultatius gironins, i ha convocat una assemblea de representants dilluns que ve en la qual estudiarà reivindicacions de la infermeria, entre les que hi ha una possible aturada. Ho ha explicat el secretari d'acció sindical, David Carbajales, que ha detallat que no s'ha arribat a descartar secundar la vaga perquè el sindicat de metges no ho havia plantejat, i ha afegit que els han transmès el seu suport tot i que consideren que les infermeres «tenen les seves demandes pròpies», de manera que podrien fer una aturada posterior, per exemple.

A l'assemblea de dilluns també abordaran un document de consens d'un grup d'infermeres de l'atenció primària, amb peticions com la necessitat d'augmentar les ràtios d'infermeres, i per a la qual estudiaran la forma jurídica.

En un butlletí intern, Satse Catalunya ha lamentat que «la infermeria catalana està patint, juntament amb la resta de professionals sanitaris, unes condicions assistencials i laborals que dificulten -quan no impedeixen- garantir la seguretat de les persones usuàries de la sanitat».

«Des de fa anys Satse denuncia situacions de sobrecàrrega laboral, de professionals que no veuen compensats els seus esforços durant els anys grisos de la crisi econòmica i social, d'escassa o nul·la capacitat negociadora» de la conselleria de Salut, l'ICS i les patronals de la sanitat concertada de l'Siscat.

La Marea Blanca de Catalunya també va mostrar ahir el seu suport a la vaga de metges convocada per a la setmana del 26 de novembre, alhora que va reclamar al Govern més recursos per a l'atenció primària i els seus treballadors, ja que la situació ara és «insostenible i afecta la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients».