El darrer ple de l´Ajuntament de Llagostera ha aprovat les ordenances fiscals per a l´any 2019 sense gaires modificacions respecte a l´any anterior. Seguint la política de contenció fiscal que s´ha seguit durant tota la legislatura, la majoria d´impostos no s´han modificat i l´impost de béns immobles (IBI) s´incrementa un 1,5 % en el cas dels habitatges urbans, per sota de l´IPC.

Les ordenances es van aprovar el passat 31 d´octubre amb el vot favorable de l´equip de govern (PdeCAT) i el vot contrari dels dos grups a l´oposició (ERC i Alternativa per Llagostera).

La posada en marxa del nou sistema de recollida d´escombraries l´any 2018 ha permès introduir importants bonificacions en la taxa de recollida d´escombraries, assenyala el consistori del municipi del Gironès, que apunta que es vol millorar la recollida selectiva i premiar les llars que facin una correcta recollida d´escombraries.

Amb les modificacions fetes a l´ordenança del 2019, un habitatge urbà que faci la recollida selectiva correctament i tregui el cubell d´orgànica quaranta-vuit cops l´any i el d´envasos quaranta gaudirà d´una bonificació del 30% del rebut.

«Això vol dir que traient orgànica un cop a la setmana i els envasos tres cops al mes es pot assolir la bonificació», tal com ha explicat el regidor d´Hisenda, Ramon Soler.

A aquesta bonificació s´hi sumen altres bonificacions com les reduccions a persones jubilades, les bonificacions per compostatge casolà o ús de la deixalleria que varien en funció de la tipologia d´habitatge i poden arribar a un màxim del 40%.

Pel que fa a la resta de modificacions, es modifiquen les quotes per als serveis de les llar d´infants municipals i es fan algunes modificacions tècniques en l´ordenança de parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d´ús públic i activitats ambulants i la reguladora de la taxa per la utilització dels equipaments esportius municipals. Des del consistori llagosterenc destaquen l´aposta per la contenció fiscal que s´ha fet durant aquesta legislatura per no car­regar les famílies del municipi.

«En tota la legislatura no s´han modificat ni els impostos d´activitats econòmiques, ni l´impost de construccions ni els guals ni entrades de garatge, que no es modifiquen des de l´any 2009», va explicar el regidor d´Hisenda.