08 de novembre de 2018
08.11.2018
Diari de Girona

Llagostera aprova les ordenances fiscals del 2019 congelant la majoria dels tributs

Es milloren les condicions per aconseguir les bonificacions en la taxa d'escombraries i l'IBI s'incrementa un 1,5%

08.11.2018 | 00:29
Llagostera aprova les ordenances fiscals del 2019 congelant la majoria dels tributs

El darrer ple de l´Ajuntament de Llagostera ha aprovat les ordenances fiscals per a l´any 2019 sense gaires modificacions respecte a l´any anterior. Seguint la política de contenció fiscal que s´ha seguit durant tota la legislatura, la majoria d´impostos no s´han modificat i l´impost de béns immobles (IBI) s´incrementa un 1,5 % en el cas dels habitatges urbans, per sota de l´IPC.
Les ordenances es van aprovar el passat 31 d´octubre amb el vot favorable de l´equip de govern (PdeCAT) i el vot contrari dels dos grups a l´oposició (ERC i Alternativa per Llagostera).
La posada en marxa del nou sistema de recollida d´escombraries l´any 2018 ha permès introduir importants bonificacions en la taxa de recollida d´escombraries, assenyala el consistori del municipi del Gironès, que apunta que es vol millorar la recollida selectiva i premiar les llars que facin una correcta recollida d´escombraries.
Amb les modificacions fetes a l´ordenança del 2019, un habitatge urbà que faci la recollida selectiva correctament i tregui el cubell d´orgànica quaranta-vuit cops l´any i el d´envasos quaranta gaudirà d´una bonificació del 30% del rebut.
«Això vol dir que traient orgànica un cop a la setmana i els envasos tres cops al mes es pot assolir la bonificació», tal com ha explicat el regidor d´Hisenda, Ramon Soler.
A aquesta bonificació s´hi sumen altres bonificacions com les reduccions a persones jubilades, les bonificacions per compostatge casolà o ús de la deixalleria que varien en funció de la tipologia d´habitatge i poden arribar a un màxim del 40%.
Pel que fa a la resta de modificacions, es modifiquen les quotes per als serveis de les llar d´infants municipals i es fan algunes modificacions tècniques en l´ordenança de parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d´ús públic i activitats ambulants i la reguladora de la taxa per la utilització dels equipaments esportius municipals. Des del consistori llagosterenc destaquen l´aposta per la contenció fiscal que s´ha fet durant aquesta legislatura per no car­regar les famílies del municipi.
«En tota la legislatura no s´han modificat ni els impostos d´activitats econòmiques, ni l´impost de construccions ni els guals ni entrades de garatge, que no es modifiquen des de l´any 2009», va explicar el regidor d´Hisenda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook