Durant els darrers sis anys els matrimonis passant dels 2.579 registrats l'any 2012 als 2.910 que es van comptabilitzar el darrer 2017. Aquesta tendència creixent s'ha anat visualitzant durant els darrers anys, on també s'han invertit progressivament els números corresponents al tipus de celebració.

Mentre que els enllaços a través del civil no paren de créixer, els catòlics han registrat una baixada notable. Sense anar més lluny, durant el darrer any només un 12% van ser d'aquest tipus, mentre que el 87% es correspon als del primer tipus. Paral·lelament, hi va haver també matrimonis corresponents a altres religions que no arriben a l'1% del total.

El Gironès, al capdavant

Repartit per comarques, el Gironès (714) va ser on es van registrar més matrimonis durant el 2017, seguit del Baix Empordà (587) i la Selva (586). Per contra, la comarca on menys enllaços es van celebrar va ser a la Cerdanya amb només 55 casos comptabilitzats.

La gran majoria de celebracions gironines es van concentrar durant els mesos de juliol i agost, coincidint amb el bon temps i les vacances estivals. També n'hi va haver una quantitat considerable al setembre, seguits d'octubre i també d'abril. Segons el sexe dels cònjuges, la major part de matrimonis van ser entre un home i una dona (2.820), seguits d'aquells entre dues dones (54) i els enllaços entre home i home (36) en darrer lloc.