La Fundació Oncolliga Girona celebrarà aquest divendres al Mas Marroch de Vilablairex la 17a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que se celebra habitualment al mes de maig, però que aquest any excepcionalment s'ha traslladat a la tardor. Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l'àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants de moltes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l'entitat.

El sopar no solament contribueix de manera important a la recaptació de fons per continuar tirant endavant projectes d'ajuda al malalt de càncer i els seus familiars, sinó que es converteix també en punt de trobada de totes aquelles persones que dia a dia ajuden a l'entitat.

Aquest any la Fundació comptarà amb la col·laboració d'El Celler de Can Roca, que elaborarà el sopar, la cantant Clara Bonfill, que interpretarà diversos temes del seu darrer disc, "L'altra cara de l'havanera", i el periodista Àngel Pons, que serà l'encarregat de conduir l'acte. També hi intervindran dues persones familiars de malalts de càncer que explicaran en primera persona com els va ajudar l'Oncolliga durant el procés de la malaltia i en el dol posterior.

Els fons es recullen gràcies al donatiu del sopar (45 euros per persona), l'apadrinament de taules per part d'empreses i institucions (150 euros per taula), la copa solidària (10 euros) i la participació en una tómbola benèfica que ha estat possible gràcies a la col·laboració d'una quarantena d'empreses i comerços de les comarques gironines que han cedit els seus productes i serveis de manera totalment altruista.

Entre els premis de la tómbola hi haurà des de peces de roba fins a menús degustació en restaurants amb Estrella Michelin, passant per productes cosmètics, experiències (vol en globus, circuit Spa en un balneari, massatges, etc...), joies i peces de bijuteria, entre d'altres.