«La tardor amb Neoma», el cicle de conferències que organitza el grup de recerca d'Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecular (Neoma) de la Universitat de Girona, arrenca avui centrat en els efectes ambientals sobre la nostra salut.

Des del 2013, aquest grup de recerca multidisciplinari format per professors i investigadors del Departament de Ciències Mèdiques s'obre a la ciutadania amb un cicle de conferències cada tardor a l'entorn de les seves principals línies de recerca. L'objectiu és transmetre a la societat el coneixement científic que es va assolint, així com els resultats que, en els darrers anys, s'han obtingut de diferents projectes. El cicle compta amb el suport del Consell Social de la UdG, el Col·legi Oficial de Metges de Girona i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

En aquesta cinquena edició, el cicle de sis conferències porta per títol «Efectes ambientals sobre la salut» i pretén fer arribar a la ciutadania les últimes actualitzacions que la recerca aporta sobre aquest tema, amb especialistes en teratogènia, patologia ocupacional, estrès i altres efectes no genètics sobre els sistemes respiratori, cardiovascular, nerviós, digestiu i endocrí.

Les conferències tindran lloc a la Casa de Cultura cada dijous, des del 8 de novembre fins al 20 de desembre (excepte el 6 de desembre), sempre a les 7 de la tarda.

L'especialista en embriologia experimental Diego Echevarria Aza, de l'Institut de Neurociències d'Alacant, serà l'encarregat de donar el tret de sortida al cicle avui amb la conferència «Factors ambientals en la correcta organització del Sistema Nerviós Central. La genètica i l'epigenètica».

Per al 15 de novembre hi ha prevista una sessió amb dues ponències. La primera va a càrrec del doctor Ramon Orriols, cap del servei de Pneumologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina, i titulada «Ens mata l'aire que respirem?», i la segona, «El medi ambient i la salut vascular», serà del doctor Rafael Ramos, del Grup d'Investigació en Salut Vascular de la Unitat de Recerca d'Atenció Primària de l'ICS de Girona.