Uns 1.200 administratius sanitaris de l'Institut Català de la Salut (ICS) procedents d'arreu de Catalunya participaran avui en l'onzena edició de la Jornada d'Administratius Sanitaris de l'ICS, centrada en l'atenció a la ciutadania dels centres de salut d'atenció primària i hospitalària, i que enguany ha estat organitzada a Girona. Amb el lema «Afegim valor» la jornada vol potenciar el col·lectiu d'administratius com a facilitador en l'atenció a les persones que diàriament van als centres de salut, ja que representa per a la ciutadania el primer contacte amb el sistema sanitari.

La jornada, que se celebrarà al Palau de Congressos de Girona, s'ha estructurat en tres grans temes: facilitar l'accés dels usuaris als serveis, garantir la intimitat i confidencialitat i promoure la participació de la ciutadania en l'accés al sistema sanitari.

Al llarg del matí es desenvoluparan diverses taules rodones que abordaran temes com l'atenció telefònica als centres de salut, la formació en Drets i Deures dels facultatius residents, la gestió de la confidencialitat del pacient o la prescripció social, entre altres qüestions. Tot plegat, amb l'objectiu de compartir eines i processos de millora contínua de qualitat, racionalitzar l'ús dels serveis i simplificar la gestió dels tràmits a la ciutadania.

S'hi han presentat 333 pòsters, que es projectaran al llarg de tot el dia que estan repartits entre les categories d'experiències i treballs de recerca. El Comitè Científic de la Jornada determinarà els sis finalistes i els millors de cada grup. També s'hi presentaran nou comunicacions orals.