Els conductors gironins de menys de 36 anys suspenen al volant i no arriben a treure un quatre sobre 10 de nota mitjana. Això és el que es desprèn d'un estudi fet per les asseguradores i que mostra que els xofers d'aquesta província catalana ocupen el lloc 26, empatats amb la de Salamanca, amb un 3,57 de nota mitjana.

En canvi, les províncies on millor circulen els joves són les de Sòria, Conca i Osca. I per contra, els conductors més imprudents se situen a Las Palmas. Cadis, Sevilla i Màlaga. Aquesta comparativa forma part de les conclusions del III Informe sobre la joventut al volant: Per què cal ser prudent, elaborat per Estamos Seguros, d'Unespa.

Per arribar a aquestes conclusions, els experts han analitzat les dades de 2017 de l'Estadística d'Assegurances d'Automòbils (ESA) d'aquest col·lectiu, que és el que provoca més accidents amb víctimes que els conductors experimentats.

Per a l'elaboració de l'informe s'ha recorregut a una metodologia en la qual es diferencien els accidents en funció de la seva gravetat. D'aquesta manera, s'han considerat greus aquells sinistres en què hi va haver algun ferit o mort.

Mentre que els accidents lleus són aquells casos en què només es van produir danys materials. O el que és el mateix, cops de xapa. També s'ha establert un sistema d'avaluació de l'1 al 10 per mesurar la probabilitat d'accident entre els joves de les diferents províncies.

A Girona es pot veure que en funció dels accidents de trànsit els homes condueixen millor que les dones. Tot i això, cal dir que l'anàlisi per sexes mostra que gairebé la diferència és mínima. Ells puntuen millor però també tenen un suspens: un 3,85 per sobre 10. I elles en canvi, assoleixen un 3,25, per sota dels homes.

Les dones, millors en via urbana

Els accidents de caràcter lleu en canvi, ambdós col·lectius aproven. Aquests són aquells propis de la conducció urbana i on només cal lamentar danys materials. Aquesta millor conducció, segons l'estudi és a causa d'una banda, per la millora en la conducció dels joves. De l'altra, per l'empitjorament general registrat a la conducció per part de les persones de més de 35 anys.

Una comparativa per sexes mostra com els millors conductors joves de menys de 36 anys a la ciutat són les noies. A la província de Girona, arriben a assolir un 8,07 sobre 10; mentre que per part dels nois la conducció és força més imprudent, amb un 6,9. La nota de les dones és un 16% millor que la dels homes.