Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un noi de 25 anys, amb antecedents i veí de Girona, per un presumpte delicte de robatori amb força a un taller de restauració de mobles a Porqueres. La policia el va enxampar in fraganti mentre guardava les eines que havia robat en un farcell. Entre el material hi havia tres trepants, dues polidores i guants. Els fets van ocórrer ahir al migdia al carrer Sadernes del municipi del Pla de l'Estany gràcies a l'avís d'un veí que va avisar una patrulla del cos que passava per la zona. Els Mossos el van identificar i se'l van emportar detingut a la comissaria de Banyoles.

El veí va fer saber a la policia d'un jove sospitós que es troba a l'indret. Segons la investigació del cas, aquest hauria entrat saltant la tanca perimetral de darrere la casa, d'1,8 metres d'altura, per després forçar la finestra del taller de restauració de mobles antics amb unes palanques.

En aquell moment hi havia algunes de les persones que viuen a la casa de dues plantes que hi ha just al costat del taller, dins la mateixa finca. «No hem sentit res estrany; estàvem a dalt i quan he sentit el timbre, he baixat i era la policia», va explicar un dels membres de la família. El seu fill, que és qui treballa al taller, va anar a la comissaria a presentar la denúncia. Quatre vehicles de Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc dels fets i cap a tres quarts de tres de la tarda, el jove va dirigir-se a comissaria. Fonts dels Mossos d'Esquadra van informar ahir a la tarda que el detingut havia de restar a comissaria a l'espera de passar a disposició judicial, que en principi serà avui.