L'Audiència Provincial de Girona va decretar aquesta setmana la llibertat provisional per al raper acusat d'haver abusat de cinc menors a Olot. El jove portava tres mesos a la presó, després que la jutgessa decidís enviar-lo al centre penitenciari de manera incomunicada i sense fiança acusat d'un delicte d'abús sexual amb penetració a menor de 16 anys, un altre d'exhibicionisme i un tercer contra la salut pública.

Després que la seva defensa presentés un recurs contra la interlocutòria de presó emesa pel jutjat -quedant aquesta desestimada-, l'advocat del jove olotí, Josep Maria Pino, va decidir interposar un segon recurs a l'Audiència, la qual s'ha pronunciat favorablement pel que fa a la petició de llibertat pel processat. Aquest ja es troba fora de la presó amb una ordre d'allunyament i la prohibició de comunicar-se amb les víctimes que, segons el seu lletrat, «no té cap intenció de trencar».

Segons la defensa, en l'auto emès, es recullen molts dels aspectes que es posaven de relleu al recurs que s'havia presentat, com per exemple la seva residència a la zona i els lligams familiars que hi té, «cosa que descarta que hi pugui haver un risc de fuga». Tal com relata l'advocat, «és una persona que té tota la família aquí, que està immers en diferents activitats i que és conegut per ser un raper de la comarca».

Malgrat aquesta nova situació, Pino apunta que en tot moment «s'està parlant de llibertat provisional, ja que el judici encara no s'ha celebrat, i cal tenir en compte que aquesta persona ha estat tancada des de l'agost en presó preventiva».

Sensació d'indefensió

Paral·lelament, fonts de les famílies afectades han lamentat que el presumpte agressor hagi sortit de la presó i han assegurat al Diari de Girona que s'han assabentat que està en llibertat provisional uns dies després de la seva sortida, fet pel qual se senten «indefensos». També, han apuntat que no se'ls ha comunicat en quina situació ha quedat i quines són les mesures que s'han pres al respecte.