09 de novembre de 2018
09.11.2018
Diari de Girona

Olot mostra els seus projectes de ciutat intel·ligent a vint alcaldes francesos

La intenció era mostrar les dinàmiques de treball de diversos ajuntaments de la Península encarades a aconseguir ajuts europeus

09.11.2018 | 00:53
Un moment de la trobada d'alcaldes, a Barcelona.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT-DC), i l'alcaldessa de Càceres, Elena Nevado del Campo (PP), fa pocs dies, van presentar a Barcelona els projectes urbanístics que tenen per a les seves ciutats a una vintena d'alcaldes francesos. Ho van fer en un acte organitzat per una consultoria que ajuda els ajuntaments a obtenir ajuts europeus. Els batlles francesos estaven interessats en la dinàmica de treball dels processos destinats a aconseguir ajuts europeus.

Nevado va presentar un projecte de ciutat intel·ligent que fins i tot vigila els ancians perquè no es perdin. La intenció de l'alcaldessa és convertir la seva ciutat en un destí turístic intel·ligent sobre la base de monitorar els elements patrimonials i fer un sistema de seguiment dels turistes i visitants que visiten el centre urbà.

Corominas va presentar els plans de millora del barri de Sant Miquel i del Nucli Antic. Va explicar que la recuperació dels nuclis antics és un problema que afecta la major part d'ajuntaments. Va exposar que els plans organitzats per l'Ajuntament d'Olot estan fonamentats en processos participatius que impliquen tots els veïns de les zones tractades.

Pel que fa a turisme els va explicar el projecte de l'espai Cràter.

«També els vaig explicar L'illa d'Energia perquè penso que és un orgull d'Olot», ha explicat. L'Illa d'Energia és un sistema de climatització basat en la combinació de les fonts de les energies fotovoltaica, geotèrmica, de biomassa i gas natural.

Els alcaldes francesos es van mostrar molt interessats pel procés català. Segons Corominas, Nevado va exposar la seva visió i ell la seva. Va indicar que van ser unes visions molt diferents d'una mateixa cosa i que tots dos les van plantejar de costat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook