El president de la Generalitat, Quim Torra, va protagonitzar ahir un periple per les contrades gironines visitant diferents municipis per atendre els seus habitants i ajuntaments, a banda d'altres actes institucionals programats a l'agenda. La primera de les parades del president va ser a Verges, on va reclamar que «la justícia espanyola i la fiscalia actuïn amb contundència contra els escamots feixistes» que durant la nit d'aquest dimarts van realitzar diverses pintades amb símbols nazis, insults contra el mateix president i escrits com «Tots som espanyols» i « Viva España».

El primer que va fer Torra ahir al migdia en arribar a Verges va ser una visita i una reunió institucional al consistori acompanyat del delegat de Govern, Pere Vila, i una posterior atenció als mitjans. Torra va mostrar la solidaritat del Govern amb els fets intolerables que van ocórrer dimarts a la població, així com a altres localitats baix-empordaneses com ara la Pera o Palamós. Torra va afirmar que d'ara endavant la Generalitat seguirà de prop la investigació del cas. L'Agència Catalana de Notícies (ACN) informa que els Mossos d'Esquadra estan a punt de tancar l'atestat i preveuen enviar-lo als jutjats el dilluns de la setmana vinent. Segons fonts properes al cas, ahir ja hi havia alguna persona identificada. «No podem permetre que el feixisme s'instal·li a casa nostra i hem d'actuar amb violència zero davant de manifestacions agressives i brots de violència com el que ha passat a Verges», va reconèixer el president.

Durant el dia

Tot seguit de la visita a Verges, el president Torra es va dirigir a Riudellots de la Selva, on a dos quarts de cinc estava programada la inauguració del Centre Especial de Treball de l'empresa TIRGI, dedicada a la gestió integral de residus. Una hora més tard, Torra va acudir a l'ajuntament de la localitat selvatana per fer una visita institucional.

A les sis de la tarda, el president va dirigir-se a la capital de província per assistir a una reunió de treball amb el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, i el comitè executiu de l'entitat, acompanyat pel delegat del Govern, Pere Vila. Segons l'agenda, la trobada va ser a porta tancada. Mitja hora després, va tenir lloc a la mateixa ubicació l'acte de lliurament dels XXIII Premis a l'Exportació que atorga la Cambra de Comerç de Girona, on van assistir diverses personalitats de la Generalitat.

Cap al vespre, Torra va visitar l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, juntament amb el delegat del Govern, que també va acompanyar el president a la 37a Festa de la Ratafia, que es va celebrar a les nou al Pavelló de la Nòria. A la mateixa hora, a Vilablareix es va fer el 17è sopar en benefici d'Oncolliga amb presència de membres de la Generalitat.