L´Oncobike, la cursa solidària de BTT de la Fundació Oncolliga Girona a la Vall de Llémena, ha recaptat prop de 36.000 euros en la seva tercera edició, uns diners que es destinaran al nou servei d´Estètica Oncològica Integral que ha posat en marxa l´entitat.

Uns 350 ciclistes distribuits en 57 equips van participar ahir a la prova: 44 d´ells en l´opció de recorregut més llarga, 200 km, i 13 en l´opció curta, 150 km, sempre amb sortida i arribada a Sant Gregori. Dels que van fer el recorregut curt, els primers a travessar la línia de meta van ser els membres de l´equip Onco Impuls Medes Vic, amb un temps de 8 hores i 41 minuts. Per la seva part, l´equip Hors Categorie Girona Klassmark va ser el primer a completar el recor­regut més llarg, amb un temps de 9 hores i 52 minuts.

L´Oncobike, que està organitzada per l´Oncolliga, el Club Ciclista Sant Gregori i l´associació Cingles de la Llémena, va néixer l´any 2016 seguint l´exemple de l´Oncobike, la cursa que la fundació organitza des de fa sis anys a Palafrugell.

Per participar-hi cal formar equips de sis ciclistes, dels quals sempre n´hi ha d´haver dos en ruta. Per inscriure´s, els equips han de fer un donatiu mínim de 500 euros a Oncolliga.

En les dues primeres edicions, els fons es van destinar a millorar el servei de llar-residència per a les famílies dels pacients hospitalitzats al Trueta.