El projecte de l'atenció primària gironina per abordar l'obesitat infantil tenint en compte l'alimentació, l'exercici i les emocions i implicant-hi les criatures i les seves famílies ha estat premiada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. El programa Nen@s en moviment, que impulsa l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), ha rebut avui el Premi Estratègia NAOS, en l'àmbit sanitari, pel Ministeri, en el marc dels XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017.

La infermera Anna Reñé i la pediatra Esperanza Moreno han recollit aquest matí el guardó. L'estratègia de salut NAOS (nutrició, activitat física i prevenció de l'obesitat) té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l'obesitat mitjançant el foment d'una alimentació saludable i de la pràctica de l'activitat física per reduir així substancialment les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

En aquesta convocatòria es van presentar 71 projectes per a les diferents modalitats dels premis. Aquests van ser preavaluats per l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició, que en va triar 27 com a projectes finalistes. El Jurat dels Premis va seleccionar els set projectes guanyadors corresponents a les diferents modalitats, així com els accèssits que va considerar. El projecte "Intervenció en obesitat infantil a Girona, basat en el programa Nen@s en moviment" va ser el guanyador en l'àmbit sanitari.

El Programa Nen@s en Moviment també va ser guardonat el novembre de 2016 amb el Premi a l?Àmbit Sanitari (PAAS).