Des d'aquest passat 17 d'agost s'han fet un total de 74 recàrregues de vehicles elèctrics a Cassà de la Selva. Traduit a números, el resultat ha estat molt positiu. Això significa que s'han pogut estalviar 0'81 tones de CO2 i s'han usat 940 kWh.

Ubicat a l'alçada del parc del carrilet, es tracta d'un punt de recàrrega gratuït, del tipus semiràpid i els usuaris poden utilitzar-lo de forma autònoma amb un màxim de 3 hores. Els municipis de l'Aliança de Municipis per la Mobilitat Elèctrica disposen d'unes targetes per tal d'activar el punt de recàrrega de cada consumidor, i dos vehicles poden recarregar-se simultàniament.

El cost de la instal·lació va ser d'aproximadament 14.000 euros i el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, a través del Plan Movalt Infraestructuras, va finançar un 60% del total. De fet, l'Ajuntament de Cassà ha incorporat en els darrers anys bonificacions fiscals per promoure l'ús de vehicles més sostenibles.

El Pla Estratègic Cassà 2025 inclou un eix de treball per potenciar la sostenibilitat ambiental, específicament la mobilitat sostenible. També és una acció inclosa en el Pla d'Acció de l'Energia Sostenible (PAES) que es desenvolupa a partir del compromís de l'Ajuntament de Cassà amb la sostenibilitat. En el cas de l'impost de vehicles, els propietaris de vehicles híbrids tenen un descompte del 50% i els propietaris de vehicles elèctrics tenen un descompte del 75%.