12 de novembre de 2018
12.11.2018

CiU porta al ple la modificació del conveni dels treballadors

El comitè majoritari Candidatura Independent denuncia que és «il·legal» perquè no estan representats

11.11.2018 | 23:33

L'Ajuntament de Girona votarà en el ple d'aquesta tarda la modificació de diversos articles del Conveni de condicions de treball del personal funcionari i laboral del consistori. En assabentar-se d'aquesta situació, el comitè majoritari Candidatura Independent ha denunciat la «il·legalitat» d'aquest acord, ja que ha estat negociat amb els sindicats minoritaris UGT, CCOO i CSIF. Segons exposa el comunicat que ha emès el sindicat, aquesta negociació «en què no es tracten temes comuns» és «no col·lectiva i d'ordre civil, per tant, no estatutària».

La segona tinenta d'alcaldia de l'Àrea d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, va assegurar que «tots els canvis són beneficiosos per als treballadors», ja que l'actual Llei dels Pressupostos permet tornar a situacions anteriors a la crisi. «Per exemple, es torna a les 35 hores setmanals en comptes de les 37,5 hores d'ara, a les baixes temporals es cobrarà el 100% del sou des del primer dia i es retornen els 22+2 dies de vacances», ha detallat Planas.

Candidatura Independent sosté que com que van renunciar el 2017 a presentar-se a «la suposada mesa general de negociació», i avalant-se en un informe de la Secretaria General de 2016, aquestes reunions no s'haurien d'haver produït. Per la seva banda, la regidora d'Hisenda s'ha mostrat «sorpresa» amb la denúncia després de «tants mesos de negociació» amb la resta d'entitats en què «tots s'han mostrat a favor i han arribat a un acord». Planas també ha garantit que aquest comitè fa «quatre anys que no es presenta a les reunions ni en convoca cap» i ha declarat que «com a representants dels treballadors han d'anar a les reunions i fer la seva feina, sembla que volen bloquejar l'Ajuntament i que no avancem ni cap endavant ni cap endarrere».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook