El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina des d'avui dilluns 12 de novembre fins diumenge 18, amb les policies de trànsit del cos dels Mossos d'Esquadra i Policies Locals, una campanya preventiva de control de les distraccions al volant i el respecte per les indicacions dels semàfors. Els agents focalitzaran aquesta estratègia de vigilància en detectar, sobretot, aquelles conductes dels usuaris relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l'ús de dispositius com pantalles amb accés a Internet, monitors de televisor, entre d'altres. La campanya es durà a terme tant a les carreteres com als carrers de Catalunya. Destacar que en zones urbanes també s'intensificarà el control del compliment de les obligacions de detenció en els semàfors.

Aquesta és la segona campanya d'aquest tipus que es realitza enguany i, durant la primera, realitzada el mes de març, es van imposar 3.623 denúncies

Al llarg del 2017, es van realitzar dues campanyes de prevenció de distraccions, al mesos d'octubre i març, i es van imposar un total de 6.577 denúncies.

Les distraccions, principal factor concurrent en els accidents. El 2017, el 28,3% de l'accidentalitat amb víctimes van ser per distraccions

Aquest és el motiu pel qual l'SCT insisteix en portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit. Les distraccions causades pels telèfons mòbils són les que estan tenint conseqüències més tràgiques a les carreteres.

Quines són les sancions?

Aquestes infraccions per conduir manipulant dispositius mòbils, GPS o d'altres que es consideren incompatibles amb l'obligatorietat d?atenció permanent a la conducció, són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís. En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís.