Els CDR han fet una nova acció reivindicativa, en aquest cas sobre un dels poders: el legislatiu. Ahir de matinada, membres de l'organització van abocar excrements i escombraries davant de tres edificis judicials de les comarques de Girona: als jutjats de Figueres, als de Santa Feliu de Guíxols i als de Santa Coloma de Farners.

En els tres punts, s'hi va fer una acció de matinada per criticar la justícia i a través de les xarxes socials asseguraven «Quina merda de justícia».

L'actuació de bon matí, però, no va impedir que els jutjats obrissin les seves portes. Això sí, van necessitar persones perquè traiessin les restes de davant d'uns jutjats que per a qui s'hi apropava aquest dilluns pudor olor de fems. A Figueres, a banda dels fems s'hi podia veure una creu groga amb la paraula «justícia» i al de Santa Coloma una pancarta amb «justícia de merda·.

Els CDRs, a través dels diversos comptes de Twitter, van reivindicar la seva actuació, que a banda de fer-se en jutjats gironins també es va estendre a altres punts de Catalunya, com a Granollers, Manresa, Gandesa i Solsona.

Entre les crítiques n'hi havia cap a decisions recents de la justícia «la sentència sobre les hipoteques; els desnonaments; la penalització de la llibertat d'expressió; la persecució de l'independentisme, el masclisme i un llarg etc».

El Comitè de Defensa de la República de Farners, el de Santa Coloma, per exemple, va posar aquest missatge reivindactiu a Twitter: «Ja fa temps que els jutjats i la justícia fan massa pudor!! No volem la independència per canviar de bandera, davant d'aquest estat podrit, canviem aquesta merda! Els judicis seran contra l'Estat, no contra el poble!». El CDR de Sant Feliu de Guíxols deia «una justícia que condemna rapers per les seves lletres, independentistes pel simple fet de ser-ho, polítics per haver posat urnes, condemna joves a llargues penes per una baralla de bar però deixa impune violadors i feixistes, que és servil amb la banca i els poderosos, és una justícia de merda».