13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

Alimentant el planter científic als instituts

L'Any Europeu del Patrimoni Cultural, els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i el centenari del físic Richard Feynman centren les activitats de la Setmana de la Ciència · La Universitat de Girona organitza activitats de divulgació científica

13.11.2018 | 00:34
Un grup d'alumnes, participant en una de les activitats de la Setmana de la Ciència.

El patrimoni cultural, el filòleg Pompeu Fabra i el físic Richard Feynman centren la 23a Setmana de la Ciència, que la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) organitza cada any. L'edició actual, que va començar el dia 9 i es tancarà el diumenge 18 de novembre, té la implicació de la Universitat de Girona, que ha programat jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics i altres activitats de divulgació científica.

L'elecció dels eixos temàtics d'aquesta Setmana de la Ciència ve marcada per l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, que promou la Unió Europea; per la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català Pompeu Fabra; i pel centenari del físic nord-americà Richard Feynman.

L'oferta de la UdG inclou l'exposició Pompeu Fabra: Una llengua completa, que estarà oberta fins dijous a la Biblioteca del Campus de Montilivi; un seminari sobre els aspectes mèdics de les drogues; una taula rodona al voltant de la intel·ligència artificial i la computació quàntica aplicades a la química; visites guiades al Centre d'Investigació en Robòtica Submarina (CIRS); i dos cicles de conferències, un sobre les descobertes fetes al Departament de Biologia de la UdG i un altre centrat en els efectes ambientals sobre la salut.

L'alumnat de 4t d'ESO i de Batxillerat és el destinatari d'un programa específic adreçat als instituts, amb el qual la FCRi vol despertar i potenciar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Amb aquest propòsit, la fundació també organitza «La ciència en primera persona», consistent en xerrades i col·loquis a càrrec d'investigadors que apropen la seva tasca als estudiants, tant des del vessant científic com de l'humà. Científics de la UdG hi participen explicant la seva recerca als instituts de secundària de Vilablareix, de Celrà, Vallvera i Salvador Espriu (Salt); de Llagostera; Vall de Llémena (Sant Gregori); Miquela (Bescanó); i Ermessenda, Vicens Vives, Sobrequés, Montilivi i Narcís Xifra, de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook