L'hospital de Campdevànol ha posat en marxa una iniciativa per evitar les interrupcions a l'hora de preparar la medicació dels pacients. Des de fa uns dies, les infermeres que preparen les medicines porten una armilla de color blau que incorpora el missatge «Atenció! No molestar. Preparant medicació. Gràcies» Aquesta acció s'ha posat en marxa per millorar la seguretat del pacient i per impedir que es produeixi algun error al comptabilitzar la dosi o organitzar l'administració dels fàrmacs.

Com que la preparació es realitza al passadís, en un lloc de pas freqüent, és habitual que es donin interrupcions per part d'acompanyants dels pacients o, fins i tot, del personal del centre. És per això que s'ha cregut convenient aplicar aquesta mesura i protegir els pacients de possibles errors, fruit de les interrupcions que es patien freqüentment.

Fins ara, l'ús de les armilles està donant molt bons resultats, ja que, tal com explica la directora d'Infermeria, Roser Portabella, «transmet de manera clara que cal esperar a que la infermera acabi per parlar amb ella i evita interrupcions».

La iniciativa s'ha posat en marxa des de la Unitat Funcional de Seguretat del Pacient de l'hospital comarcal del Ripollès i s'ha implantat a totes les unitats d'hospitalització. Aquesta mesura ja s'utilitza a altres centres catalans, com a l'hospital de Vic.