Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes que es feien passar per policies per robar violentament a l'AP-7. Assaltaven els turistes quan dormien a les àrees de servei que abraçaven tot el tram de l'autopista que va des de l'Alt Empordà fins a València. La policia assegura que els delinqüents arribaven a usar la força si les víctimes s'hi resistien.

El jutge ha decretat dues ordres d'allunyament de l'autopista per a dos dels implicats en el cas.

Els arrestats són quatre homes, d'entre 28 i 49 anys, de nacionalitat bosniana i veïns de Barcelona. Els quals han quedat arrestats com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb violència, un delicte de lesions, dos delictes de robatori amb força, dos delictes de furt, tres delictes d'usurpació de funcions públiques i tres delictes contra la seguretat del trànsit. Els agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport van detenir els membres del grup criminal el 4 de novembre.

Robatori molt violent a Capmany

La policia tenia coneixement que des del dia 18 d'agost s'havien produït diversos robatoris amb violència al llarg de l'AP-7. El primer va ser a terres gironines, en concret el 18 d'agost en una àrea de descans a Capmany. Aquí el grup va colpejar la víctima, li va causar una fractura al cap i el van deixar inconsicent. La víctima, com en tots els casos, era estrangera i estava dormint.

Arran d'aquest cas i la resta de fets, es va iniciar una investigació per identificar i desarticular aquest grup de delinqüents d'origen bosnià que realitzava els robatoris, mentre les víctimes dormien a l'interior dels seus vehicles a les àrees de servei de l'autopista.

La banda tenia una alta mobilitat i es podien desplaçar des de l'Alt Empordà fins a la Comunitat Valenciana i fer fins a 700 quilòmetres en una sola nit. Els lladres s'identificaven com a policies per guanyar-se la confiança de les seves víctimes, però si aquestes no acataven les ordres que els donaven o oposaven resistència, utilitzaven la força i les agredien violentament.

Aquests acostumaven a assaltar persones estrangeres que podien portar grans quantitats de diners, ja que estaven de vacances.

Durant la investigació, els Mossos van trobar indicis que els relacionaven amb set fets i també van descobrir que utilitzaven una nau d'un polígon de l'àrea metropolitana de Barcelona, com a residència temporal i per amagar el botí.

Després d'un dispositiu de vigilància i seguiment, el 4 de novembre van detenir a Barcelona els quatre membres i la policia va trobar més de 3.000 euros en efectiu. Abertis ha col·laborat amb la policia i s'ha presentat com a part perjudicada al procés judicial.