13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

Destrossen la façana de vidre de la plaça Mercat d'Olot a cops de piqueta

Els placers hauran de canviar uns 60 m2 de vidres d'especial resistència - El cost dels desperfectes és de 60.000 euros

13.11.2018 | 00:34
Destrossen la façana de vidre de la plaça Mercat d'Olot a cops de piqueta

La façana de vidre de la plaça Mercat d'Olot que dona a la plaça Hospital d'Olot està clapejada d'impactes fets amb una piqueta o un altre objecte contundent punxegut. Tornar-la al seu aspecte normal, segons ha informat el president dels placers, Jordi Vilarrasa, costarà entre 50.000 i 60.000 euros.

El president dels placers ha explicat que uns brètols van colpejar repetides vegades 8 vidres d'uns 3 metres d'altura per 2,5 metres d'amplada. En total són uns 60 metres quadrats de superfície que han quedat afectats. A cada vidre hi ha uns 3 o 4 impactes fets de manera aleatòria.

Els fets van tenir lloc la nit del dimecres 6 al matí del dijous 7 de novembre. Els vidres van suportar els impactes i no van cedir però les puntes dels pics van deixar forats amb un cercle. Es tracta de vidres que fan efecte mirall i de lluny els senyals queden dissimulats però de prop són molt visibles.

Vilarrasa ha explicat que no és la primera vegada que algú atempta contra els vidres de la plaça Mercat. Ha recordat que fa aproximadament un mes van detectar impactes fets amb el mateix sistema. Això no obstant, sense la quantitat ni la intensitat d'aquesta vegada. A més dels vidres de la façana, els brètols també van trencar un vidre de la terrassa del restaurant de la plaça. Segons la responsable de l'establiment, encara no han fet una valoració del cost de reparar els danys.

En el seu cas no s'havien trobat mai amb una acció d'aquest tipus. El restaurant està cobert amb una estructura de vidre que sobresurt del quadrilàter de l'edifici principal. Disposa d'una terrassa molt cèntrica que ocupa una petita part de la plaça de l'Hospital.

L'atemptat no va ser enregistrat per les càmeres de seguretat del centre comercial perquè vigilen l'interior.

La Policia Municipal d'Olot cerca indicis per trobar l'autor o autors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook