Els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment el passat 10 de novembre, un home, de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Vall de Bianya, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària. El fets van passar cap a tres quarts de deu del vespre quan es va produir un accident de trànsit per encalç, amb dos vehicles implicats, a la carretera A-26, al seu punt quilomètric 74.2, dins el terme municipal de Sant Jaume de Llierca.

En arribar al lloc, els mossos van comprovar que un dels cotxes havia quedat bolcat al mig de la via i dues persones havien resultat ferides lleus. Els agents van veure que el conductor causant de l'accident havia fugit a peu tot i que, després d'iniciar-se una recerca per la zona, va retornar voluntàriament al lloc de l'accident.

Després de verificar que no havia patit ferides, els agents van veure que l'home presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova d'alcoholèmia, va donar un resultat positiu d'1.04 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mil·ligrams per litre en aire expirat.

Els agents van obrir diligències penals al conductor i el van citar per tal que es presenti a declarar sobre els fets, al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot.