Joan Manso renunciarà a la presidència del Consell Comarcal del Ripollès el dimarts 20 de novembre, durant el proper ple ordinari. Manso ha detallat que plega per "motius professionals" que li impedeixen dedicar el "temps que requereix" el càrrec de la presidència. Joan Manso ja ha anunciat el nom del seu relleu: Eudald Picas, que fins ara assumia la primera vicepresidència del consell. Picas, que també és alcalde de Gombrèn (Ripollès), ha assegurat que mantindrà una línia de govern "continuista" i per tant "l'organigrama serà el mateix". Aquesta decisió es deu, entre d'altres coses, perquè d'aquí a set mesos hi ha les eleccions municipals, que modificaran la composició del consell. Manso ha garantit que mantindrà l'alcaldia de Campdevànol, que fins ara compaginava amb la presidència de l'ens supramunicipal, fins a finals de legislatura.

El fins ara president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, deixa el càrrec. Ho fa per poder compaginar una nova etapa professional que li impedeix poder destinar el "temps que requereix" la presidència. Manso ha detallat que ha superat la primera etapa per poder exercir "la funció de secretari general d'ajuntaments de fins a 20.000 habitants" i això li comportarà un volum de feina que li fa impossible seguir al capdavant de l'ens.

A més, cal tenir en compte que l'encara president del consell comarcal també és alcalde de Campdevànol (Ripollès). Per això, Manso ha volgut fer un "exercici d'honestedat" i ha afirmat que "per compaginar l'alcaldia de Campdevànol i la carrera professional" havia de fer "un pas al costat" de la presidència del Consell Comarcal del Ripollès.

De tota manera, Joan Manso ha assegurat que ha estat al capdavant de l'ens supramunicipal amb una "enorme comoditat" per tot l'equip que l'acompanyava i ha qualificat aquests tres anys com una "experiència gratificant".

La sortida de Manso de la presidència implicarà també la seva renúncia al sou del Consell Comarcal del Ripollès, però tot i així el també alcalde de Campdevànol ha avançat que seguirà dins del govern del consell, en "un segon terme" gestionant l'àrea que el nou president li assigni.

De tota manera, el grup de CiU ja té en ment el futur substitut de Manso a la presidència. Es tracta d'Eudald Picas, que fins ara era el primer vicepresident del consell comarcal i també és alcalde de Gombrèn (Ripollès). Picas ja ha afirmat que la seva presidència serà "continuista" amb el mandat de Manso i que "l'organigrama seguirà sent el mateix".

Entre d'altres coses, Picas ha matisat que "quan falten set mesos per les eleccions municipals" tampoc es poden plantejar grans canvis d'organització, ja que no hi hauria suficient temps com per assumir les novetats.

L'alcalde de Gombrèn s'ha mostrat especialment satisfet amb la proposta del partit de liderar el consell comarcal. El batlle ha destacat que fins ara aquest càrrec sempre estava a mans dels municipis més grans de la comarca i per això "és bo veure la presidència des de la dinàmica d'un poble petit" com és Gombrèn.

La renúncia oficial de Manso serà el dimarts de la setmana que ve, 20 de novembre, durant la sessió ordinària del plenari. La investidura de Picas no es farà efectiva fins el 4 de desembre.

Manso tampoc repetirà a l'alcaldia de Campdevànol

Tot i que l'alcalde ha repetit en diverses ocasions que mantindrà el càrrec de batlle de Campdevànol "fins l'últim dia", també ha afirmat que no repetirà coma cap de llista en les properes eleccions. Joan Manso ha garantit que vol formar part de les llistes, però ha descartat fer-ho com a alcaldable.

Per altra banda, Manso ha avançat que "hi ha grans projectes a Campdevànol que estan a punt de veure la llum" i el fet de renunciar a la presidència i haver de compaginar només la feina amb l'alcaldia li permetrà dedicar més temps als nous projectes del municipi.