13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

Sant Julià aprova una moció per l'accés de les persones amb multicapacitats a les fires

La iniciativa vol fer costat a les famílies en les actuacions que millorin l'adaptació de les atraccions per al col·lectiu

13.11.2018 | 00:34
Sant Julià aprova una moció per l'accés de les persones amb multicapacitats a les fires

El ple municipal de Sant Julià de Ramis va aprovar ahir una moció en favor de les persones amb multicapacitats perquè puguin accedir a les atraccions de les fires de les ciutats i pobles de l'entorn. Un dels objectius d'aquesta iniciativa és fer costat en les actuacions que portin a terme les famílies d'aquestes persones perquè les fires i atraccions de les ciutats i pobles estiguin el màxim d'adaptades per al col·lectiu. També, fer efectiu el dret de gaudir -en tot allò que sigui possible- de les activitats proposades per la població en general, així com difondre les seves reivindicacions i demandes per tots els mitjans a l'abast de l'Ajuntament. Finalment, també posa de relleu el compromís de difondre i fer efectiva la celebració del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat (el 3 de desembre) a tota la població de Sant Julià de Ramis.

Tal com es recull al document de la moció, «al llarg dels darrers anys la percepció del concepte de discapacitat ha experimentat una gran transformació», no obstant «el col·lectiu de familiars de persones amb multicapacitats no veuen reconeguts els drets d'aquestes, en concret, aquelles que els haurien de fer gaudir de l'oci i el lleure, especialment en dates assenyalades com les fires de les ciutats i els pobles». És per això, que es proposa a les institucions públiques i als ajuntaments adoptar les mesures pertinents perquè es puguin fer efectius els drets d'aquestes persones.

Protesta a Girona

Fa només dos dies, concretament el passat diumenge, 11 de novembre, una seixantena de persones es van agrupar al parc de la Devesa de Girona per tal de reivindicar unes atraccions de fires sense barreres i adaptades per a tothom.

D'aquesta manera, el punt de trobada es va convertir durant una estona en l'epicentre d'una protesta encapçalada pel Consorci de Sant Gregori i l'Associació Lluito per tu, amb el suport d'organitzacions com MIFAS, així com d'un seguit d'AMPAs de diferents centres. Una situació, que els protestants van assegurar que es repeteix en molts municipis i que esperen que es pugui anar erradicant com més aviat millor amb accions per part de les administracions i la mateixa societat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook