13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

Ustec-STEs demana als jutjats que Ensenyament equipari els professors

El sindicat presenta un recurs contenciós administratiu per igualar els cossos d'FP i de Secundària

13.11.2018 | 00:34
Ustec-STEs demana als jutjats que Ensenyament equipari els professors

El sindicat Ustec-STEs ha presentat un recurs contenciós administratiu als jutjats de Barcelona contra el Departament d'Ensenyament per, segons afirmen, negar-se a equiparar les condicions i el salari dels docents del cos de professors tècnics de Formació Professional amb el d'Ensenyament Secundari.

El sindicat denuncia que hi ha 3.000 professors tècnics d'FP que pateixen un greuge des que la Logse va entrar en vigor el 1990, ja que el marc legislatiu ha tingut en compte la constitució d'un cos de professors tècnics de Formació Professional com a solució «parcial i conjuntural» al col·lectiu de docents de taller, en unificar els centres de Batxillerat amb els quals impartien FP reglada.

Per això, Ustec-STEs considera que aquests milers de professors de l'administració espanyola han patit una «discriminació» durant 28 anys que ha afectat les condicions laborals, salarials, de promoció professional i, també, la pensió de jubilació, en la mesura que l'haver regulador d'un pensionista del cos de professors tècnics és 8.600 euros bruts inferior al d'un altre que pertany al cos de d'Ensenyament Secundari.

En canvi, el sindicat recorda que la normativa actual preveu que els requisits d'accés a la funció pública docent són els mateixos per als dos cossos de professors, ja que l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) va recollir la reforma del Pla Bolonya i estructurava els llocs de treball d'acord a la titulació requerida per ingressar-hi.


Defensa d'un cos únic

Així, els requisits d'accés als dos cossos són els mateixos, motiu pel qual consideren que s'haurien d'integrar en el mateix grup laboral, ja que acaben tenint les mateixes funcions, horari i responsabilitat, i optant als mateixos càrrecs. Per al sindicat, l'administració no pot «discriminar» una part del professorat d'FP fent valer una llei anterior en la qual les titulacions eren clarament diferenciades. Ustec-STEs defensa treballar per un «cos únic de professors d'FP».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook