14 de novembre de 2018
14.11.2018
Diari de Girona

Aproven una proposta de Cs per eliminar els passos a nivell gironins

També reclamen mesures per a millorar la connexió transfronterera

14.11.2018 | 17:50
Aproven una proposta de Cs per eliminar els passos a nivell gironins

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la proposta de Cs a la comissió de Territori del Parlament perquè s'eliminin els passos a nivell de la província de Girona i de la resta de Catalunya. "Fonamentalment, el que sol·licitem és que l'administració posi els recursos i mitjans de gestió necessaris perquè això sigui una realitat en el menor temps possible", ha explicat el diputat Alfonso Sánchez.

En la proposta aprovada s'exigeix una col·laboració entre administracions per acabar amb els passos a nivell i construir passos alternatius subterranis o elevats. "Hem d'acabar amb aquesta situació en la qual hi ha municipis partits per la meitat a causa de les vies, com Flaçà i Figueres, o pobles com Ripoll que tenen el pas a nivell just a la sortida del túnel i sense visibilitat", ha afegit.

La mateixa comissió també ha aprovat per unanimitat la proposta de resolució presentada pel diputat de Cs, Héctor Amelló, en la qual sol·licitava millores per als trens transfronterers com l'eliminació de les traves que actualment impedeixen que els trens de Renfe i SNCF puguin portar passatgers en els viatges de tornada als seus respectius països i fan el recorregut buits; millorar les connexions ferroviàries internacionals de Portbou i Cerbère i coordinar els horaris dels trens espanyols i francesos per millorar la mobilitat transfronterera amb els consells regionals d'Occitània i Migdia-Pirineus.

"Si tenim trens francesos que ara moren a Portbou i espanyols que moren en Cerbère només es tracta de signar els tractats corresponents perquè puguin recollir passatgers quan facin el recorregut invers", ha explicat Amelló, qui també ha assenyalat la importància de quadrar horaris entre tots dos països perquè no es produeixin situacions com les actuals "en la qual arribes a Cerbère a les 14:05 hores i el tren per a Espanya ja ha sortit a les 14:00h i tens dues hores d'espera". "Això també és fer europeïsme i desdibuixar les fronteres nacionals", ha remarcat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook