La Creu Roja de Girona ha distribuït targetes de prepagament per comprar roba d'hivern i calçat entre les famílies de més de 160 infants en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, una aportació per a la qual ha destinat 16.000 euros. Aquestes xifres poden augmentar perquè, tal com ha indicat l'organització humanitària, la campanya estarà oberta fins a principis de desembre.

Un cop superat el retorn a l'escola, amb la despesa extraordinària que suposa per a les famílies, la Creu Roja ha posat en marxa una línia d'ajuts per equipar els menors de roba necessària per a l'hivern. La iniciativa s'adreça a persones ateses en algun projecte d'Intervenció Social de l'entitat. Amb les targetes de prepagament, carregades amb diners per poder fer les compres, els beneficiaris poden adquirir roba d'abric i calçat, en aquest últim cas en botigues esportives.

Garantir la igualtat d'oportunitats

La campanya ja s'està duent a terme en 81 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja arreu de Catalunya, que reparteixen les targetes carregades amb 100 euros per fill o filla de la família. L'objectiu d'aquesta aportació és comprar peces com ara abrics, dessuadores o guants en establiments de la cadena comercial Decathlon; si a la zona on viuen els beneficiaris no n'hi ha, l'adquisició es pot fer en altres botigues o es pot decidir que sigui la Creu Roja directament qui faci el pagament. Aquesta campanya s'afegeix a d'altres per garantir la igualtat d'oportunitats de totes les famílies, malgrat tinguin dificultats econòmiques.