Ciutadans ha presentat una proposta de resolució per tal que la Generalitat doti de més recursos el jutjat de primera instància número 3 de Girona, és a dir, el que s'ocupa de les clàusules bancàries. Segons ha explicat el diputat gironí Jean Castel, la situació que pateix aquest jutjat és «de col·lapse absolut i insostenible», com ja ha denunciat en altres ocasions el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba. I és que aquest jutjat rep 2.130 casos l'any, malgrat que només en pot resoldre 30 al mes.

Per això, la proposta de Cs demana que en quinze dies s'estableixi un pla calendaritzat de mesures per desencallar la tramitació dels assumptes i que aquestes es facin efectives en dos mesos. La prioritat, diuen, és donar cobertura «adequada i urgent» de personal funcionari i interí per poder agilitzar la resolució dels casos.

A més, també demanen que s'augmenti el nombre de personal i recursos materals i econòmics de l'administració de Justícia a Catalunya, per evitar un major col·lapse judicial.

Finalment, reclamen que es destinin els recursos «suficients» per fer front a l'actual situació de col·lapse.