El fins ara president del Consell Comarcal del Ripollès, Consell Comarcal del Ripollès,Joan Manso (CiU), va anunciar ahir a la tarda que deixa el càrrec perquè acabi el mandat en mans del seu vicepresident primer, Eudald Picas. Les raons professionals han estat clau en aquesta decisió, ja que considera incompatible la feina com a president comarcal amb l'exercici de secretari en municipi de menys de 20.000 habitants, per a la qual ja ha superat una primera fase de selecció.

El seu substitut serà Eudald Picas, que compta amb l'aval de l'equip de govern del Consell format per CiU amb la complicitat de MES, que ahir també era representat en la roda de premsa en la persona de Lluís López Lafuente.

Manso seguirà sent alcalde de Campdevànol fins que acabi aquest mandat a mitjans de l'any vinent. Afirma que «em dec als ciutadans del meu poble». El pas al costat afecta la seva presidència, si bé seguirà sent conseller comarcal, inicialment com a vicepresident primer. També deixarà de percebre el sou que tenia com a president, però seguirà cobrant per assistència als òrgans col·legiats. El president sortint va afirmar que s'ha sentit còmode durant aquests tres anys al capdavant d'un ens «que m'estimo». En tot cas el seu accés a la presidència va ser polèmic, i va motivar l'enfrontament amb el seu predecessor, Miquel Rovira, que va acabar abandonant la disciplina de grup en sentir-se traït per la manera com va esdevenir el relleu.

Ple de possessió

El successor de Manso, Eudald Picas, prendrà possessió el 4 de desembre en ple extraordinari, i ja va afirmar que tindrà un final de mandat «continuista». Per la seva banda Lluís López va assenyalar que el compromís de MES amb l'equip de govern es manté fins al final «perquè no s'ha incomplert cap dels acords que vam signar».