A partir de finals d'any, es podrà veure per les carreteres de Girona un nou tipus d'autocar: un vehicle híbrid que farà una ruta interurbana. En concret, l'empresa Teisa ha optat per estrenar-lo a la línia que uneix Girona i Santa Coloma de Farners, passant per Vilobí d'Onyar, Aiguaviva i Vilablareix.

La previsió de l'empresa de Banyoles és provar aquest autocar també en altres línies interurbanes que fan trajectes inferiors als 50 quilòmetres per valorar en quina d'elles hi ha un major estalvi tant pel que fa a consum de carburant com en la reducció d'emissions.

I per això també analitzarà la viabilitat d'aquest autocar en les rutes Girona-Sant Feliu de Guíxols, Girona-Olot passant per Amer, Girona-Olot passant per Banyoles, Camprodon-Campdevànol i en la ruta del Bus Transversal de la Garrotxa, que va de Besalú a les Planes d'Hostoles passant per Olot. La companyia provarà l'autocar híbrid durant dos mesos aproximadament en cada trajecte i en funció dels resultats es decantarà per aplicar-lo en una línia o en una altra. També estudiarà si incorpora a la seva flota més vehicles híbrids interurbans.

L'empresa ha invertit 291.000 euros en l'adquisició d'aquest model híbrid. Un vehicle que es propulsa gràcies al combustible dièsel i a l'energia elèctrica. L'adquisició d'un autocar interurbà híbrid és entre 70.000 i 110.000 euros més cara que un autocar convencional, diu Teisa. Un sobrecost que l'empresa diu que es pretén amortitzar amb l'estalvi de gasoil.