L'Ajuntament de Ripoll ha obert un expedient i ha ordenat l'enderroc d'una construcció dedicada a la cria de cavalls en uns terrenys no urbanitzables. El consistori ho ha comunicat al propietari de l'espai, que es pot enfrontar a una multa de fins a 95.300 euros per una infracció "molt greu" de la normativa urbanística. A través d'un comunicat, el consistori alerta que s'han vist obligats a incoar l'expedient perquè les obres s'han fet sense llicència i en un espai protegit. El propietari de l'espai ha fet pública la situació a través de les xarxes socials i arran d'això, segons l'Ajuntament, diverses persones han amenaçat funcionaris i regidors municipals. L'alcalde, Jordi Munell, ha anunciat que ho posaran en coneixement de la Justícia i de la policia i que emprendran accions legals. El propietari ja ha anunciat que recorrerà la sanció.

Ripoll ha obert un expedient al propietari d'un negoci dedicat al transport i cria de cavalls, situat al Pla de Garona, per haver aixecat un cobert en uns terrenys no urbanitzables i n'ha ordenat l'enderroc. El consistori ha anunciat la mesura a través d'un comunicat on han explicat que s'han vist obligats a incoar l'expedient perquè les obres s'han fet sense llicència i en un espai protegit.

L'Ajuntament assegura que s'han fet tots els tràmits previs per comunicar al propietari que estava vulnerant la normativa i alerta que es tracta d'una infracció " molt greu". Per això, el sancionat es pot enfrontar a una multa de fins a 95.300 euros. L'import, però, es podria reduir en un 80% si la propietat "de manera voluntària, i abans que la sanció sigui ferma en via administrativa, restaura l'espai".

D'altra banda, des del consistori han explicat que el propietari ha difós la seva situació a través de les xarxes socials i que això ha propiciat diversos comentaris en to amenaçador cap a funcionaris i regidors municipals. Per això, han anunciat que emprendran accions legals. L'alcalde, Jordi Munell, ha assegurat en un tuit que el personal ha actuat en "defensa de la legalitat" i que posaran els fets en coneixement de la Justícia i de la policia per "garantir la protecció" dels treballadors.

El propietari recorrerà la sanció

Per la seva banda, l'amo de l'empresa Apbohorses, Adrià Parareda, assegura que el planejament no deixar clar que no es pugui construir en aquest paratge de la seva propietat. Parareda diu que va adquirir la finca d'1 hectàrea fa uns 4 anys i que, segons sembla, uns 7.000 metres quadrats formarien part del paratge protegit.

Segons diu, aquest no és el primer expedient que li obren i assegura que ha presentat al·legacions al llarg de tot el procediment però que l'Ajuntament mai li ha respost. A més, diu que no està d'acord amb la sanció ni amb el detalls de la construcció que consten a l'expedient. Per això, ha anunciat que ho recorrerà.

Pel què fa als comentaris que alguns particulars han fet arran de la seva publicació a Facebook, diu que no es pot responsabilitzar del que faci la gent en una pàgina pública.