Aquesta tardor serà recordada per la gran quantitat de pluja que està descarregant. El pas de la tempesta Leslie va deixar registres molt elevats i les precipitacions caigudes entre la nit de dimecres i ahir tampoc es queden curtes. A Fogars de la Selva es van acumular fins a 101,5 litres per metre quadrat; gairebé els mateixos que a la Bisbal d'Empordà, amb 101,3; i a Cassà de la Selva, per exemple, 89,5. Al tancament d'aquesta edició, sis dotacions dels Bombers amb els Grup d'Actuacions d'Especials (GRAE) i el suport dels Mossos buscaven de manera intensiva un home que havia pogut caure a la riera de Sant Ferriol, a la Garrotxa, segons van relatar testimonis oculars al cos d'emergències. El primer avís es va rebre cap a les cinc de la tarda i els Bombers el van començar a buscar cap a les sis, en constatar que l'alerta podia tenir base. L'home podria ser de mitjana edat i estranger.

Amb la gran quantitat de pluja caiguda, Fogars es va convertir en el tercer punt de Catalunya amb més precipitació acumulada, segons dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya.

La intensitat de la pluja va provocar un creixement dels cabals dels rius i es van veure rius i rieres desbordades, com ara la riera de Santa Coloma al seu pas per Massanes i el riu Terri a Mata i Serinyà, o rius ben plens, com l'Onyar a Girona o fins i tot el Daró, que ahir anava ben ple. A Cassà de la Selva, dimecres van caure 80 litres per metre quadrat, 42,7 només entre les 10 i les 11 de la nit; a la Tallada d'Empordà, en van caure 74,2, la meitat (36,7) en una hora, a partir de dos quarts d'11 de la nit.

Per exemple, pels volts de les tres de la matinada el Daró va superar els 150 litres per metre quadrat, però al llarg del matí la situació va anar a la baixa a l'alçada de la Bisbal de l'Empordà i es va normalitzar. El Tordera al seu pas per Fogars va multliplicar el cabal per 8, passant d'1 a 8,8 litres per metre quadrat. L'Onyar, que a primera hora de la matinada passava ben baix per la ciutat de Girona, segons les dades a temps real de l'Agència Catalana de l'Aigua, va multiplicar el seu cabal passant de zero fins a prop dels 60 litres per metre quadrat; un increment que es va assolir cap a les 6 de la matinada i que al llarg del dia va anar de baixa, superant, però, els 30 litres per metre quadrat.

Per aquest motiu, ahir, des de Protecció Civil i diversos estaments públics d'emergències van demanar precaució a la gent perquè no s'acostés a rieres i rius, a causa del creixement del seu cabal, i per evitar accidents.

La situació d'intensitat de pluja es preveu que s'allargui tota la nit i matinada i que avui sigui un dia, almenys al matí, encara grisós i amb molts núvols. Podria caure alguna gotellada a punts del litoral i prelitoral de les comarques gironines i, per tant, seguiria plovent sobre mullat.

Pluges acumulades des d'ahir a la tarda fins avui a les 10 del matí