Un centre terapèutic de Girona ha elaborat una guia de prevenció d'addicions a les noves tecnologies, adreçada sobre tot als joves i pensada per difondre-la en xerrades en escoles. El centre d'assessorament terapèutic UPHill de Girona ha constatat un increment de demanda de tractaments en aquest àmbit i que cada dia hi ha més joves que en fan abús, que en alguns casos deriva en un malestar físic o psicològic important.

Per això inicien una nova línia adreçada a aturar des de les arrels aquesta problemàtica. «Les xerrades es poden adreçar a les associacions de mares i pares d'alumnes i també als mateixos alumnes, per mitjà dels ajuntaments», indica el director terapèutic d'UPHill, Xavier Valés.

A la guia s'explica que l'OMS, defineix addició com una malaltia física i psicoemocional que es basa en la dependència o necessitat cap a una substància, activitat o relació. La persona afectada té una manca de control i sol abandonar o reduir la resta d'activitats o àrees de la seva vida.

En un altre apartat de la guia es fa un èmfasi especial a Internet, videojocs, xarxes socials i mòbils, degut a la rellevància que tenen en el col·lectiu adolescent.

S'alerta que les principals senyals d'alarma són la privació del son, deixadesa d'altres activitats importants i pensament constant sobre el consum, a més d'irritabilitat i aïllament.