En Simba -el lleó que conviu amb un matrimoni a Sant Jaume de Llierca- ha tornat a protagonitzar els titulars dels mitjans de comunicació després que una entitat animalista hagi demanat a la Generalitat que decomissi l'animal, afirmant que ha estat utilitzat pels seus propietaris per realitzar fotografies eròtiques.

Així ho posa en relleu la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA, que també apunta que la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat ha atorgat als propietaris autorització per tenir el lleó, malgrat que aquests no disposen de nucli zoològic «i sense tenir en compte el benestar de l'animal».

Per ser un animal salvatge, FADDA va sol·licitar el mes de juliol passat als Agents Ruralsque fessin una inspecció de les instal·lacions on viu en Simba per veure si les necessitats etològiques bàsiques d'un animal d'aquesta espècie estaven garantides i comprovar els riscos per a la seguretat de les persones. Encara que després de la inspecció la Generalitat va al·legar que la família disposava dels permisos cor­responents i van indicar haver-los informat que l'animal havia de restar al recinte autoritzat com a nucli zoològic, FAADA ha denunciat que en les xarxes socials els propietaris han seguit publicant imatges d'en Simba fora d'aquestes instal·lacions, com per exemple al llit o a la cuina. «La propietària ha publicat fotografies seves estirada completament despullada a sobre d'ell en diferents posats, cosa que la Generalitat està passant totalment per alt» van lamentar des de l'entitat.

Els animalistes també han posat en dubte el projecte de santuari que havien explicat els amos tot dient que «en un santuari no estan permeses les interaccions directes entre humans i animals salvatges més enllà de les estrictament necessàries» perquè l'objectiu final és garantir el seu benestar.

{C}{C}

«Abans de la inspecció»

Preguntat per aquest diari, el propietari del lleó, l'Eloi, va confirmar ahir que les fotografies que denuncien els ecologistes van ser exposades públicament, però que no són actuals. «És cert que van sortir en xarxes socials com Facebook o Instagram i n'hi ha alguna en què es pot veure l'animal fora del seu recinte», però sosté que cap d'elles és d'ara i que es van «tirar entre vuit i deu mesos enrere, aproximadament a la primavera, abans de la inspecció».

La família de l'animal també ha lamentat que es posi en dubte «el benestar de l'animal» que disposa «d'un espai adequat, una bona alimentació així com les revisions veterinàries pertinents».

«Ho hem fet tot dins de la legalitat i seguint els passos que ens ha anat marcant l'administració» va apuntar l'Eloi, «cadascú penja el que vol pels motius que siguin, no poden posar en dubte si compleix o no els requisits quan ni tan sols han estat mai aquí i no han vist res».

Paral·lelament, la propietària, la Mada, en declaracions a l'ACN es va mostrar molesta per la qualificació de fotografies «eròtiques» tot dient que ella va nua a casa com a forma de vida i que era una instantània captada al natural.