Trenta-sis persones de les comarques de Girona en risc d'exclusió social i especials dificultats (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) han millorat la capacitat de trobar feina amb el projecte «Aprendre a treballar treballant», que desenvolupa el Grup Èxit amb finançament de l'Obra Social "la Caixa".

En un any, 26 usuaris han trobat feina, 3 a l'empresa ordinària i 23 en entitats socials. La iniciativa ha comptat amb més de 90 empreses col·laboradores d'inserció.

Formació específica

«Aprendre a treballar treballant» pretén oferir noves oportunitats d'ocupació a les persones amb més dificultats d'inserció. El projecte ha posat a l'abast d'aquestes persones un itinerari personalitzat que inclou formació en grups mixts, amb la participació de persones procedents de les tres entitats que formen part de Grup Èxit; aquestes són la Fundació Privada Drissa, l'empresa d'economia solidària Ecosol de Càritas Diocesana de Girona i el Grup Fundació Ramon Noguera.

En l'últim any, els participants del programa s'han format en seguretat alimentària, tècniques de cuina, conducció de carretons elevadors o altres competències com ara el treball en equip, l'organització del treball o la resolució de conflictes.

La coordinadora de Grup Èxit, Anna Güell, ha destacat que «els resultats confirmen l'encert d'aquesta nova iniciativa encaminada a oferir noves oportunitats d'ocupació a les persones amb més dificultats d'inserció». En aquest sentit, Güell ha afegit que «a través dels projectes socials vinculats a l'obrador ecològic de pasta i pizza de la Fundació Onyar, els sucs i menús de Fundació Drissa, la cafeteria El Coro de Sarrià de Ter o la Rosaleda-Jardí Degustació de Girona oferim oportunitats formatives i laborals per aquelles persones a qui la vida no els ha donat una primera oportunitat o els ho posa molt difícil per accedir a una segona o tercera oportunitat».

A més, la coordionadora ha remarcat que «el nostre repte diari és oferir la millor professionalitat amb la màxima qualitat de servei per facilitat l'accés al món laboral de persones que volen tenir l'oportunitat de treballar i, a la vegada, donar resposta a les necessitats dels nostres clients».

El Grup Èxit

Grup Èxit és una organització empresarial especialitzada en la prestació de serveis de neteja, pintura, jardineria, industrials i de manteniment, que va néixer el 2009 gràcies a l'aliança entre tres entitats que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit de l'economia social: la Fundació Privada Drissa, Ecosol i el Grup Fundació Ramon Noguera.

Els objectius del grup són mantenir i incrementar l'activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis amb la finalitat de promoure la integració sociolaboral de persones amb discapacitat i en situació i/o en greu risc d'exclusió social de l'àmbit d'influència de les entitats integrants.