Els Mossos d’Esquadra han fet sortir un grup de manifestants de la Plataforma per la Hipoteca de l’interior de l’oficina d’una entitat bancària d’Olot. Al voltant de les 11 del matí, els manifestants havien entrat dins de l’oficina per demanar per escrit la dació de pagament de la hipoteca d’una associada.

Davant de l’entrada dels manifestants, els responsables de l’oficina han reclamat la presència de la policia. Al cap de poca estona, han arribat els agents i han identificat els manifestants i els han demanat que sortissin del local.

Els manifestants s’han negat a sortir i els Mossos els han avisat que el pròxim pas seria avisar la brigada mòbil perquè els tragués d’un recinte privat. Els manifestants han fet una assemblea d’emergència i han decidit continuar la manifestació al carrer. El portaveu de la Plataforma per la Hipoteca, Jordi Gasulla, ha indicat que ha estat la primera vegada que els responsables d’una oficina bancària avisen la policia i aquesta els amenaça de fer-los sortir per força.

Els manifestants demanaven la dació de pagament de la hipoteca d’una sòcia que el 2017 va comprar un pis i no el pot pagar. Ara ha trobat un pis de lloguer i voldria deixar el pis però demana que li treguin el deute per escrit.