Els professionals de l'atenció primària de Vilafant i Figueres es mobilitzen aquests dies per fer actuacions de sensibilització per evitar un abús de l'alcohol, coincidint amb la IX Setmana del cribratge de l'alcohol i el Dia Mundial Sense Alcohol que se celebra avui. Al llarg de tota la setmana realitzen diferents activitats d'educació, prevenció i cribratge del consum d'alcohol entre la població, que es fan des de la mateixa consulta. Els pacients amb un resultat de consum de risc, se'ls fa una breu intervenció i se'ls dona informació per sensibilitzar-los dels riscos i problemes de l'abús.Durant tota la setmana, a més, hi ha una taula informativa als centres de salut, des d'on es reparteixen tríptics i s'informa la ciutadania.

A Vilafant, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, també es faran activitats especialment dirigides als adolescents, com ara una consulta d'infermeria, una xerrada a les famílies avui a les set a l'institut sobre «Sortir de festa i consum: conductes de risc associades a les nits de festa. Abús d'alcohol i altres drogues, conducció i relacions sexuals».

També es fan activitats encaminades a sensibilitzar els joves de gaudir de la festa sense alcohol, com una exposició al vestíbul de l'institut elaborada pels alumnes de 4t d'ESO o un taller el dia 23 d'elaboració de còctels sense alcohol.

Per la seva banda, professionals del CAP i del CAS de Figueres faran una intervenció al mercat municipal avui coincidint amb el Dia Mundial Sense Alcohol. També comptaran amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.