15 de novembre de 2018
15.11.2018
Diari de Girona

Vespes asiàtiques amb nius en espais privats castiguen els veïns de Ripoll

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha hagut de treure d'espais públics cinc nius en poques setmanes

15.11.2018 | 01:33
Un dels nius detectats fa pocs dies a Sant Joan de les Abadesses, a la pujada de l'Estació.

Les vespes asiàtiques molesten els veïns de Ripoll i l'Ajuntament no pot fer res per evitar-ho. Els animals volen entre l'heura dels jardins, s'amaguen entre la roba estesa, es mengen els raïms de les parres, surten dels arbres fruiters i pessiguen fort els veïns. Segons la regidora de Medi Ambient, Fina Guix, l'Ajuntament ha rebut queixes referents a la vespa des de tots els barris i del centre.

El problema està en el fet que els nius estan dins d'espais privats i l'Ajuntament no hi té accés. La municipalitat dona l'avís al propietari de l'existència del niu i aquest ha de decidir si paga una empresa especialitzada, quasi sempre amb necessitat de grua, per treure el niu o espera que arribi el fred de l'hivern i mati els insectes.

A més, els dies de més fred no van fer mal a les vespes i l'estiuet de Sant Martí els ha donat vida. S'han donat casos de picades als veïns i als mateixos representants del municipi. Pel que fa als espais públicsl'Ajuntament va fer despenjar 3 nius en un sol dia fa poques setmanes.


Sant Joan de les Abadesses


L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué (MES), ha explicat que, en les darreres setmanes, l'Ajuntament s'ha fet càrrec de treure 5 nius de vespes asiàtiques.

El darrer està situat als arbres de la pujada de l'Estació i preveuen treure'l en els pròxims dies. Els altres els han tret de la zona propera a l'Institut Escola i a la pujada de l'escola. Roqué ha explicat que amb la caiguda de les fulles i de les branques provocada per la tardor han aparegut més nius que en anteriors temporades. «El bosc n'està ple», ha dit.

Ha explicat que han assumit com una cosa normal l'extracció dels nius de vespes asiàtiques. Per fer-ho han contractat una empresa especialitzada.

El secretari de la societat gironina d'apicultors, Carles López, ha apuntat que tot i la lluita cada vegada hi ha més vespes i que ells no poden fer més del que fan.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook