Banyoles torna a celebrar un any més una de les fires més esperades del municipi i que ha esdevingut també un punt de trobada comarcal del sector ramader i agricultor del territori. Durant aquest cap de setmana la Fira de Sant Martirià oferirà més d'una vintena de propostes orientades a totes les edats i estarà situada un any més a diversos escenaris del parc de la Draga. Enguany guanya terreny un dels actes estrella de la fira: les exhibicions eqüestres. Un any més els promotors preveuen una gran afluència de gent, que en les últimes edicions han omplert la fira.

Exhibicions, taules rodones, concursos, parades d'artesania, domes i demostracions són algunes de les activitats que es podran visitar durant els tres dies que durarà la fira i que avui dona el tret de sortida amb una jornada dedicada a les escoles. Seguirà demà ben d'hora amb un acte d'inauguració a les dotze del migdia i l'inici de diversos concursos. Diumenge hi haurà la concentració de penons de la província de Girona i la passejada a cavall.

També tindrà lloc la final del Campionat de Catalunya de Pole Bending i Barrel Racing i l'activitat Qui guarda el burro.

Un any més el Pavelló de la Draga i també els seus exteriors acolliran la Fira Firestany, que inclou diversos estands i vitrines dedicades a múltiples sectors i serveis i que durant el cap de setmana romandrà oberta al públic.

Activitats per a tothom

Els promotors de la fira van fer fa un parell d'anys una ferma aposta pels espectacles de doma de cavalls i per posar en valor el món eqüestre i la seva vessant més artística. Tot i això, la programació també inclou diverses exhibicions de doma natural i en llibertat, espectacles eqüestres i demostracions de mestres artesans.

Una de les potes de la fira i que tanmateix constitueix un dels grans atractius per als més menuts és la mostra de races autòctones de diverses varietats, que inclou la presència de conills, ovelles, vaques, gossos i cabres, entre d'altres. A més, el gos d'atura també serà protagonista de diverses exhibicions.

La Fira està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles i l'Associació de la Fira de Sant Martirià, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i CaixaBank.