La intenses pluges de les últimes hores a Girona es va traduir de bon matí amb problemes de mobilitat, que sobretot van afectar la Selva. D'entrada, els conductors que es volien desplaçar entre Sils, Massanes, Maçanet i Hostalric es van trobar la carretera GI-555 tallada a Maçanet, on el pas de la riera de Santa Coloma a tocar de la via i alguns despreniments de roques van fer impossible la circulació més de 6 hores. A Massanes també es va tallar el pas de vehicles a la GIV-7445, la carretera que porta a la urbanització de Riuclar, per la caiguada de pedres i el talús. Els efectius de Carreteres de la Diputació van treballar tot el dia per normalitzar el trànsit. Segons va informar l'Ajuntament a Facebook, també es va haver de tallar l'accés a l'estació de tren Maçanet-Massanes des de la Gi-555 i es va suspendre el transport escolar.

A Massanes, els Bombers també van haver d'actuar quan faltaven uns 20 minuts per a les 6 de la matinada, a la C-35, en què quatre cotxes es van veure sorpresos per l'aiguat i es van espatllar. Els efectius de salvament van ajudar a treure els vehicles de la calçada i van auxiliar els ocupants, cap de ferit.

Qui també va tenir un matí complicat va ser el passatge de Rodalies de la línia de la costa, que uneix el Maresme amb Girona. Aquí la incidència va durar 4 hores, amb el trànsit aturat entre Maçanet i Tordera perquè un arbre va caure a la via. Des d'un quart de 7 del matí es van anar produint retards superiors als 30 minuts en el tram Arenys-Maçanet-Portbou. A un quart de 12 del migdia, Renfe va anunciar que s'havia pogut restablir la circulació entre Blanes i Maçanet. A la nit, un llamp va caure a la catenària de la via entre Girona i Flaçà, provocant que només estigués operativa en un sentit, fet pel qual es van produir retards perquè els trens que sortien de Girona havien d'esperar que passessin els que circulaven en sentit contrari.

Al vespre, la situació es va complicar a la C-66, a l'alçada de Celrà, quan un accident va obligar a tallar la via en els dos sentits de la circulació.

Carreteres i retard a l'aeroport

La xarxa viària catalana registrava ahir a la tarda complicacions per la pluja a 10 carreteres, segons informava el Servei Català de Trànsit: 9 per esllavissades i, d'aquestes, 3 es van tallar (la C-58 a Vacarisses, la B-120 a Olesa de Montserrat i la BP-1103 a Monistrol de Montserrat). D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona va activar en fase d'alerta el Pla municipal d'emergència per insuficiència de drenatge. Des de les 4 de la tarda, els Bombers hi van fer una vintena d'actuacions per baixos inundats i branques caigudes.

Les esllavissades també causaven congestió o talls de carril a Vacarisses, Castellbell i el Vilar, Pinell de Brai, Esparreguera, ­Castellbisbal i Terrassa. D'altra banda, la TP-3311, de La Sènia a La Galera, va haver de ser tallada per inundació, igual que la N-260 a Sales de Llierca.