L'últim episodi de pluges ha deixat un mort a les comarques gironines, un veí de Mieres de 62 anys que va caure al torrent del Collet de Guixeres a Sant Miquel de Campmajor quan feia de guia durant una excursió amb moto. Un accident del qual ja no va sortir viu. Els Bombers i els Mossos d'Esquadra van començar la recerca intensiva per la zona pels volts de les cinc de la tarda de dijous. La boira, la mala visibilitat i les pluges van dificultar la recerca, que ja de per sí era complicada per l'alt cabal d'aquesta riera del Pla de l'Estany. Finalment, pels volts de dos quarts de dues de la matinada va ser localitzat el cadàver de la víctima a uns dos quilòmetres més avall, al riu Ser. Els efectius del GRAE dels Bombers van treballar amb els efectius de muntanya i aquàtics així com amb les dotacions terrestres. I els Mossos, amb diverses patrulles que van seguir fent la recerca fins a localitzar l'home.

Segons fonts veïnals, el malaurat succés va produir-se dijous a la tarda quan el veí de Mieres, Cristoph del Bondio, d'origen alemany, molt conegut al municipi i per la seva expertesa en el món del motor, va sortir amb la moto amb quatre companys també d'origen alemany a fer una ruta per la rodalia de Mieres. A la tornada, quan el grup va voler creuar el torrent del Collet de Guixeres, dins del terme de Sant Miquel de Campmajor, es va trobar que baixava molt ple d'aigua. Va buscar un pas per on poder fer passar els seus companys, quan tornava va travessar el torrent a peu i, quan estava al mig amb l'aigua a la cintura, va relliscar i l'aigua se'l va endur. Els companys de ruta van intentar socórrer-lo però va ser impossible i ràpidament van alertar el telèfon d'emergències 112 per activar tot el dispositiu de recerca.

El corrent es va emportar el veí de Mieres riera avall i va acabar perdent-hi la vida. El punt on van intentar creuar és una petita passera per on aquest dijous a la nit hi passava molta aigua. Cal dir que en aquest punt hi van caure més de 140 litres en l'episodi de pluges i ,per tant, el nivell i la força amb la qual baixava l'aigua per la riera era molt important.

El cas del veí de Mieres s'ha produït quan al gener farà dos anys que hi va haver un altre accident a causa del fort creixement d'una riera, en aquest cas a la població de Masarac, a l'Alt Empordà. El 27 de gener de 2017, un matrimoni de Figueres va ser arrossegat per una riuada quan travessava amb el tot terreny una passera sobre la riera de l'Anyet, a Masarac, amb un resultat tràgic: van morir. El cadàver de la dona va ser trobat pels equips de rescat l'endemà dels fets i el de l'home al cap d'uns dies.

L'home tenia 62 anys, era veí de Mieres i era de nacionalitat alemanya. i estava desaparegut des d'ahir a la tarda a Mieres.