Els espectacles eqüestres són un dels atractius més buscats pels visitants de la Fira de Sant Martirià per la seva bellesa i per la lliçó de confiança entre el genet i el cavall. Així, la fira pretén exhibir la cara més brillant del món de l'hípica un any més a la pista central de la fira.

La doma, l'art d'ensenyar un cavall a ser dòcil, ha anat millorant els seus mètodes i cada vegada es cultiva més la comunicació i el respecte entre l'ensinistrador i l'animal. En aquest sentit ja fa un parell d'edicions que la fira posa en valor les bondats de la doma natural amb espectacles innovadors i ensinistradors populars.

Si l'any passat la màgia dels populars ensinistradors Santi Serra i Miron Bococi va provocar l'admiració del públic, enguany seran Inti Schenkel, Ruso Yeguada can Boada i Lluís Pell els encarregats de fer demostracions de doma en llibertat i natural respectivament.

Pel que fa a l'exhibició de volteig cosac, tornarà a actuar després de dues edicions el francès Florin Cristinel Harabor, i farà una demostració que també inclourà la posta hongaresa, una tècnica en què és considerat un gran expert. Seguiran Laurent Galinier, amb el seu espectacle Cavalls Comediants, i els Carruatges de Jacint Planas, que tancaran les actuacions.