Alcaldes de la Costa Brava veuen bé el Pla Director Urbanístic que impulsa Territori perquè creuen que evitarà futures urbanitzacions en alguns indrets o ajudarà a «minimitzar» els efectes que puguin tenir altres projectes. Tot i això, també adverteixen que les promocions que ja estan actualment en tràmit seran difícils d'aturar.

L'alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, ha celebrat la iniciativa però ha admès que en el seu cas, la iniciativa de Sa Guarda ja té tota la tramitació feta, de manera que tirarà endavant malgrat les crítiques d'entitats ecologistes.

Per la seva banda, l'alcalde de Llançà i delegat del Govern, Pere Vila, també valora positivament el nou projecte, perquè permetrà fer un estudi «cas per cas». Segons va indicar, durant la reunió els van deixar clar que hi ha indrets on la tramitació està «molt consolidada» i d'altres en què els tràmits són molt inicials i que això pot «ajudar al fet que hi hagi bona entesa per fer desclassificacions». En el seu municipi, la principal preocupació és la urbanització Roses-2. D'aquest cas, Vila va dir que «se n'haurà de parlar», però que creu que hi ha «recorregut» per trobar-hi una solució.