El grup de la CUP a la Diputació de Girona ha criticat la tria de ponents de les jornades que ha organitzat la institució sobre els pisos turístics, perquè considera que és tendenciosa i només inclou només una part, aquells que viuen del negoci dels apartaments. Es tracta d’un cicle que tindrà lloc el 22 de novembre dins del Pla de formació en Habitatge de la Diputació, que s’ha organitzat a instàncies d’una proposta presentada per la CUP.

Els cupaires consideren "incomprensible" que els moviments socials i veïnals que han treballat sobre el tema els últims anys quedin invisibilitzats en les jornades, i que per contra es doni veu a la Federació Catalana d’Apartaments Turístics, que representa els interessos privats del sector.

Per a Lluc Salellas, diputat de la CUP, fets com aquests mostren com el PDCAT busca reconvertir una problemàtica real existent als municipis en un debat ambigu allunyat de l'element central, que és com es pot "avançar cap a viles i ciutats on el dret a l’habitatge sigui garantit per a tothom, especialment per a persones joves i precàries". Salellas ha afirmat que portarà el tema al proper ple de la Diputació.Iniciativa de la CUP per implicar la Diputació en la problemàtica dels pisos turístics

Al mes de juny del 2018 la CUP va presentar una moció al plenari de la Diputació proposant una bateria de mesures perquè la institució s’impliqués en la problemàtica dels pisos turístics. La moció no va arribar-se a votar, però al ple del mes d’agost la CUP va arrencar el compromís del govern i de la resta de grups de treballar en tres punts: en primer lloc, organitzar una jornada formativa sobre la problemàtica dels habitatges d’ús turístic; en segon lloc, incloure en les línies de subvencions del Servei d’Habitatge les actuacions municipals destinades als estudis, plans i actuacions sobre els habitatges d’ús turístic, i, finalment, oferir als ajuntaments gironins, en coordinació amb les altres administracions competents, un servei d’assessorament en relació amb els habitatges d’ús turístic. Els cupaires han reclamat al govern de la Diputació que acceleri el compliment dels acords.