La Diputació de Girona atorgarà subvencions per un total de 350.000 euros a vuit biblioteques del sistema de lectura pública de les comarques gironines. D'aquesta manera, els ajuts serviran per redactar programes de ciutat i projectes de mobiliari, senyalització i construcció, ampliació, reforma o rehabilitació de les biblioteques municipals de Castell-Platja d'Aro, Celrà, l'Escala, Llançà, Puigcerdà, Sant Joan de les Abadesses, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar.

En la majoria de casos, aquesta millora implicarà el trasllat a un edifici nou que s'ajusti a les dimensions establertes en el Mapa de Lectura Pública. Aquest és el cas de Castell-Platja d'Aro, l'Escala, Llançà, Sant Joan de les Abadesses, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar. En canvi, les biblioteques de Celrà i Puigcerdà no canviaran el seu emplaçament, sinó que senzillament ampliaran les instal·lacions.

Segons les dades fetes públiques per la Diputació, la biblioteca de Castell-Platja d'Aro rebrà 96.132 euros, Celrà se n'emportarà 10.608, l'Escala n'obtindrà 76.068, Llançà un total de 13.990, Puigcerdà 2.000 euros, Sant Joan de les Abadesses 28.892 euros, Santa Cristina d'Aro 37.596 euros i Tossa de Mar en rebrà 84.711.