Un grup de jutges i fiscals gironins es van concentrar ahir a mig matí a les portes dels jutjats de Girona per sumar-se a la vaga general convocada pels sindicats de jutges, magistrats i fiscals de Catalunya. Es tracta de la segona vaga que aquests col·lectius convoquen enguany, la primera es va fer al mes de maig, amb la voluntat de demanar més mitjans personals i materials, millors retribucions i més llibertat judicial, per exemple, el fet de poder escollir la majoria de membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), aproximadament 307 dels 810 jutges i magistrats que tenen plaça a Catalunya es van mobilitzar ahir en protesta per les seves condicions laborals i amb l'objectiu de pressionar el Ministeri de Justícia perquè les millori. Desenes de jutges es van concentrar davant d'alguns edificis judicials per demanar també una major independència judicial.

Les quatre principals associacions judicials i les tres de fiscals recorden que van oferir a la nova ministra de Justícia, Dolores Delgado, fiscal de professió, col·laboració i lleialtat, però alhora també van advertir que això no era una «carta blanca» i que mantenien les seves peticions. Ara han constatat que «tot continua igual» malgrat el canvi de govern. «La justícia segueix maltractada», s'han queixat les entitats, que han remarcat que en el projecte de pressupostos per al 2019 no observen cap augment de les partides per a justícia i per a salaris de jutges i fiscals.

Afectacions a Catalunya

Els jutges i magistrats de Catalunya que van comunicar a la Presidència del TSJC el seu seguiment a la jornada de vaga convocada per les associacions judicials van ser de més de 300 sobre un total de 700 actius. El seguiment a Catalunya desglossat per províncies va ser de 208 a la província de Barcelona, 45 a Tarragona, 35 a Girona i 19 a Lleida. Segons va informar el TSJC, es van suspendre més de 550 actuacions.