20 de novembre de 2018
20.11.2018
Diari de Girona

La tercera fase del clan de la droga acaba amb vuit detinguts més

La Guàrdia Civil localitza 700 plantes de marihuana i comissa 7.000 € al Gironès i la Selva

20.11.2018 | 09:58
La tercera fase del clan de la droga acaba amb vuit detinguts més

La Guàrdia Civil va desenvolupar ahir des de primera hora del matí i fins ben entrada la tarda la tercera fase de l'operació policial que ha permès desmantellar un clan dedicat al tràfic de drogues a les comarques del Gironès i la Selva. En aquesta tercera fase, els agents del cos policial van comissar 700 plantes de marihuna i 7.000 euros i es van detenir vuit persones. En el mateix operatiu també es van localitzar i comissar algunes armes, tot i que els arrestats tenien els permisos corresponents per tenir-les.

Agents de la policia judicial de la comandància de Girona van estar al capdavant de la investigació, que va culminar amb aquest nou operatiu que es va desenvolupar a diversos punts de la província. Els agents van fer escorcolls des de primera hora del matí a diversos punts de Llagostera, Salt, Maçanet de la Selva i Caldes de ­Malavella.

Epicentre a Massanet

L'epicentre de l'operació Vassus-Monreses es va focalitzar en la urbanització de Maçanet Residencial ara fa prop d'un mes i en aquest punt de la comarca els agents hi van tornar ahir. En aquest punt es van centrar a fer un escorcoll en una casa de l'àrea residencial, situada al carrer Pedraforca.

La resta d'escorcolls, un total de vuit, es van fer a altres punts del Gironès i la Selva. A Caldes, per exemple, es van fer a les urbanitzacions del Llac del Cigne i Aigües Bones. Els agents van tornar a buscar droga i van desmantellar noves plantacions de marihuana.

Tretze persones a presó

El clan Fajardo va ser el centre de l'operatiu desenvolupat a mitjan octubre passat, es van detenir 18 persones i dues més van quedar com a investigades. Tretze d'aquestes es troben a presó. El grup criminal va arribar a estafar presumptament 80.000 euros punxant la llum. La Guàrdia Civil va comissar 45.000 euros, vuit cultius de marihuana, armes blanques i de foc i cotxes, algun d'alta gamma.

La segona fase de l'operatiu es va realitzar a finals d'octubre, vuit dies després que es desmantellés el clan. Es van detenir dos homes i fins i tot es van trobar 1.500 plantes de marihuana més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook